Windom End: Perspective Views

Prog rock van een nieuwe Zweedse band: daar heb ik altijd interesse in gezien de legio goede bands in dit genre uit Scandinavië. Met als zanger Michael Arvidsson, bassist Pierre Stam (In Mourning) en drummer Tobias Lundgren (Moon Safari) kom je toch aan een mooie verzameling rasartiesten. En dit debuutalbum is een voltreffer. Schitterende melodische prog rock met een dijk van een zanger en heerlijk gitaarspel. Gezien de heren van Windom End Steve Rothery van Marillion de beste gitarist ter wereld vinden verwacht je toch invloeden van deze fantastische gitarist. En die zijn zeker te horen. Ook Tomas Nyström is een geweldige gitaarspeler: wat die man uit zijn gitaar tovert is wereldklasse. De keyboards ontbreken niet en zijn in sommige nummers erg aanwezig maar zijn eerder aanvullend bij de andere instrumenten dan dat ze te veel op de voorgrond treden, iets wat bij progbands wel eens kan voorkomen. Zes schitterende nummers horen we op dit album, prachtig geschreven en dito uitgevoerd. Veel melodie, echt schitterende zang met erg veel gevoel, zonder maar één moment melig te klinken, én een geweldige sound en productie. Windom End klinkt als een klasse band die al jaren mee gaat en toch is dit hun debuutalbum. Fans van Marillion, Spocks Beard en dergelijke zullen hiervan in vervoering raken. Jaja, dit is een prima album, wat ik op korte tijd al heb grijsgedraaid. Dit is prog rock op zijn best. Klasse band om zo een debuutalbum af te leveren.

Bart Verlinde (90)

Freia Music

Tracklist 1. The Dream 2. Starless Sky 3. Walk This Way 4. Within The Shadows 5. Revolution 6. Ghost Of The Past