Bofo Kwo: Space / Time Carnivorium

Bofo Kwo is afkomstig uit Finland en hinkt eigenlijk op twee gedachten. Enerzijds is er de gelijknamige band en anderzijds zijn er de novellen geschreven door Bofo Kwo, een artiestennaam waar Ted Egger zich achter schuilt. ‘Space / Time Carnivorium’ is het eerste full-album van de band nadat er eerder ook al een ep, ‘Legend Of A Kannibal King’ (2017), op de markt kwam. Meteen is dit ook het tweede verhaal in de reeks die Bofo Kwo aan het maken is. Het verhaal: drie kannibalen zijn op avontuur en trekken zowel doorheen onze planeet als andere planeten op zoek naar slachtoffers. Muzikaal zet Bofo Kwo daar een mix tegenover die elementen van death metal, black metal, noise, industrial en electronica gebruikt om tot een heel eigenzinnige en angstaanjagende mix te komen. Voeg daar griezelig klinkende vocalen aan toe en je verkrijgt bijna een subgenre op zich. Wij gaan eerlijk zijn: hoewel we open staan voor tal van kruisbestuivingen op muzikaal vlak, doet dit werkstuk ons maar een ding: ergeren. We hopen dan ook, vooral voor Bofo Kwo zelf, dat niet elke muziekliefhebber onze gedachten volgt. We hebben de rit van zo’n vijfenveertig minuten met moeite uitgezeten en hebben ons constant zitten ergeren aan de vocalen, terwijl we ook niet echt onder de indruk zijn van het muzikale gedeelte. We hadden het liever anders gezien – we geven graag kansen aan minder bekende bands en projecten –, maar dit is helemaal niet aan ons besteed!

Luc Ghyselen (40)

Sliptrick Records

Tracklist: 1. Plate Of Hate 2. Second Sun 3. Epic 4. New Destination 5. Green Leviathan 6. Bullets Of Despair 7. The Massacre