Blue Öyster Cult: iHeart Radio Theater

In afwachting van nieuw werk wordt de backcatalogus van het Amerikaanse Blue Öyster Cult door Frontiers Records opnieuw op de markt gebracht. De band zorgde voor veertien studio-albums, maar leverde ook een aantal live opgenomen albums af. ‘iHeart Radio Theater” werd opgenomen in 2012 naar aanleiding van de veertigste verjaardag van Blue Öyster Cult in een zaaltje waar maar tweehonderd gelukkigen hun opwachting konden maken. Die fans kregen een sterke set aangeboden waarin de grootste successen van de band – ‘(Don’t Fear) The Reaper’, ‘Godzilla’, ‘Cities On Flame With Rock And Roll’ en ‘Brurnin’ For You’ – niet in ontbraken. Voor de rest konden de heren grasduinen uit een immens repertoire van songs. Onder aanvoering van Buck Dharma (lead gitaar, vocals) en Eric Bloom (lead vocals, gitaar, keyboards, synthesizer) zorgde Blue Öyster Cult ervoor dat zijn fans die avond iets meer dan een uur lang verwend werden. Nu zorgt Frontiers Records voor een heruitgave op cd en dvd. Een mooi aandenken aan deze band die voor een mix van hard rock, acid rock, progressive rock en psychedelica zorgt waar melodie, zachte vocalen en zelfs samenzang centraal staan.

Luc Ghyselen (70)

Frontiers Records FRCDVD 1036

Tracklist: 1. R U Ready 2 Rock 2. Golden Age Of Leather 3. Burnin’ For You 4. This Ain’t The Summer Of Love 5. Shooting Shark 6. Cities On Flame With Rock And Roll 7. Career Of Evil 8. The Vigil 9. Black Blade 10. Godzilla 11. (Don’t Fear) The Reaper