Blue Öyster Cult: Curse Of The Hidden Mirror

‘Curse Of The Hidden Mirror’ is het veertiende studio-album van Blue Öyster Cult, origineel op de markt gebracht in 2001. Het was meteen het laatste studio-album voor de band tot een tijdje terug een volledig nieuw album werd aangekondigd voor later dit jaar. ‘Curse Of The Hidden Mirror’ laat je elf nummers horen die nog steeds een mix vormen van classic rock, hard rock en wat psychedelica elementen, maar de echte hoogdagen van de band lagen toen al heel wat jaartjes achter de rug. ‘Pocket’ werd indertijd nog als single op de markt gebracht, maar brak, net als de overige nummers, geen potten. Zelf zijn we nooit een die hard fan geweest van de band die o.a. veelvuldig melodieuze samenzang bracht en dit ook op dit album nog eens bewijst. Maar geen van composities blijft echt hangen, al gaan we eerlijk zijn: een pak van de nummers die de band hier neerzet, hebben de tand des tijds vrij goed doorstaan en zouden niet misstaan in tal van playlists op onze nationale radiostations. Maar een echte “must have” of hoogvlieger is deze ‘Curse Of The Hidden Mirror’ nooit geweest en daar zal deze heruitgave niets aan veranderen.

Luc Ghyselen (60)

Frontiers Records

Tracklist: 1. Dance On Stilts 2. Showtime 3. The Old Gods Return 4. Pocket 5. One Step Ahead Of The Devil 6. I Just Like To Be Bad 7. Here Comes That Feeling 8. Out Of The Darkness 9. Stone Of Love 10. Eye Of The Hurricane 11. Good To Feel Hungry