Odiosior: Odiosior (ep)

Indien je graag uiterst koude, dreigende en volstrekt donkere black metal hoort, dan moet je je oor eens te luisteren leggen bij Odiosior, een Fins black metal project van A. Vexd, je misschien bekend van Ghost Brigade of van het ter ziele gegane symphonic black metal gezelschap Alghazanth. Onder de naam Odiosior zorgt de man voor een heel trefzeker debuut met vijf immens donkere en zwartgeblakerde tracks, waar nergens ruimte is voor ook maar een minieme inbreng van licht. Voeg daar een duizelingwekkende hoop dreiging aan toe, omgeven door kilte en een ijskoude sfeer en je bent goed op weg om de sound en het gevoel te verkrijgen die Odiosior hier oproept. Het geheel beukt je vanaf de eerste tel van het openingsnummer naar de verdoemenis, maar heeft je ook geen enkele kans om te ontsnappen aan deze nachtmerrie die in furieuze en enorm energieke tracks over je heen denderen. Tijd om op adem te komen, of zelfs maar naar wat lucht te happen, is er niet. Enig “voordeel” voor wie dit zware, donkere beukwerk niet graag ondergaat: na zowat drieëntwintig minuten zit het erop. Voor de overigen: er bestaat ook zoiets als een repeat knop op een cd-speler.

Luc Ghyselen (80)

Spread Evil Productions

Tracklist: 1. Kavahda Näkyäni 2. Kutsu 3. Oodi Sudelle 4. Antaudu Yölle 5. Andrasin Sinetti