Condemned To Dream: Black Emeral Cold

Mark Coglan….Rhythm, lead & bas gitaar, Mara Lisenko…..Vocals, Joao Miguel…..Lead gitaar, Jonas Schutz….Drums, dit viertal vormt Condemned To Dream. De heren opereren vanuit Tucson, Arizona en mevrouw Lisenko die woont ergens in Spanje en is afkomstig van Riga, Letland. Mara is tevens de zangeres van Mara, de groep. Mara werd feitelijk ingehuurd om de vocals te verzorgen van de nieuwe Condemned To Dream. Blijkbaar hadden de heren in eigen beheer als duo al een plaat uitgebracht in 2019, ‘Lunacy and Clarity’. Betere promotie voor je album kan je moeilijk hebben dan Mara als zangeres, want de dame in kwestie heeft een buitengewone uitstraling. Dit vertaalt zich live in een energieke show met buitengewone grunts. Mara is dan ook de coming lady in death metal. Alissa White-Gluz is bij deze gewaarschuwd. Voor het album is Mara eveneens een zegen. Haar zang geeft diepgang aan de songs, die ondanks een goede productie moeite hebben om de middelmaat te ontstijgen. Dit heeft natuurlijk veel te maken met het genre death metal an sich dat eigenlijk net zoals hardcore en klassieke black metal zwaar uitgemolken is. Dus iets verfrissends brengen is op zich al een wonder tenzij andere invloeden vermengd worden in het geheel, iets wat dit Condemned To Dream vertikt te doen. Wellicht willen ze raszuivere death metal brengen. Het is ook niet 100% old skool death metal, ook geen melodic death metal. De sound hangt er ergens tussen, maar jammer genoeg heb je nooit het gevoel naar iets nieuws te luisteren. Dat wil niet zeggen dat het niet genietbaar is, maar je moet op voorhand wel alle scepsis opzij zetten en jezelf overtuigen van dit album te gaan genieten. Dan lukt het wonderwel om de tien nummers door te komen zonder verveling of ergernis, want zoals ik al zei zit alles goed in elkaar.

Frederik Blieck (79)

Ancient Mythos Entertainment

Tracklist: 1. I Become 2. The Yawning Depths Inside 3. Lost 4.The Rest Of Me 5. The World Offered 6. Infernal Design 7. Before The Altar Of Victims And Fools 8. Words 9. Unbeliever 10. Pestis