Metalworks Fest XL: 13 maart 2021.

Ondanks het feit dat vele maatregelen omtrent het Corna-virus nog steeds van kracht zijn, zeker op gebied van concerten en festivals, kijken sommigen al een beetje vooruit. Zo ook de mensen achter Metalworks.

Op zaterdag 5 september is de Metalworks Battle gepland. Een festival in de St. Pieterszaal te Kuurne waar acht bands strijden om een plaatsje op de affiche van Metalworks Fest XL die dan op zaterdag 13 maart 2021 zou plaats vinden in zaal Kubox te Kuurne.

Enkel de naam van de winnaar van die battle (fingers crossed dat die mag door gaan!) moet nu nog toegevoegd worden aan de line-up van Metalworks Fest XL. De overige zes namen van bands zijn intussen bekend gemaakt, en … daar zijn wij van MUSIKA heel tevreden mee!

Het Belgische Schizophrenia staat voor een mix van thrash en death metal mag de eigen landskleuren reeds verdedigen. Verder op de affiche: Oceans, een Duits / Oostenrijks metalcore gezelschap, het Nederlandse death metal gezelschap Altar dat een exclusieve “Youth Against Christ”-set zal verzorgen, het Spaanse thrash metal ensemble Crisix (dat steeds garant staat voor een wervelende show), het eveneens uit Nederland afkomstig Pestilence (death metal) dat ook al een exclusieve set zal brengen, namelijk hun “Testimony Of The Ancients”-set, en het Poolse Vader dat voor death metal staat met thrash invloeden en er zijn nieuwste full-album ‘Solitude In Madness’ (voor review, zie onze rubriek “CD Review”) zal voorstellen.

Meer info kan je alvast vinden op de website van de organisatie of op een van volgende facebookpagina’s: http://metalworksfest.be/, https://www.facebook.com/metalworksfest/, https://www.facebook.com/events/1340687159652448/