Feed Them Death: Panopticism: Belong / Be Lost

Een absolute fan van death metal / grindcore ben ik niet, maar zo af en toe kan ik het (sub)genre wel pruimen en passeert een schijfje in dat (sub)genre in de cd-lader. Dit keer lukte ‘Panopticism: Belong / Be Lost’ in dat opzet. Dit tweede full-album, eerder was er reeds de ep ‘No Solution / Desolution’ (2017) en het gelijknamige full-album (2018), van Feed Them Death zorgt ervoor dat liefhebbers van het genre elf korte en gebalde tracks te verwerken krijgen in een tijdspanne van iets meer dan vijfendertig minuten. Niets nieuws onder de zon dus, en ook op muzikaal vlak brengt het Britse Feed Them Death niets nieuws. Feed Them Death is ten andere een project van Void en de man staat voor alles zelf in. Zelf ben ik helemaal niet onder de indruk van wat de man hier op de wereld loslaat. Ik hoor veel eentonigheid verpakt in zeer middelmatige songs. Ik kan het natuurlijk volledig mis hebben – ik ben niet zo’n kenner van het (sub)genre – maar naar mijn bescheiden mening is er nog heel wat werk aan Feed Them Death om zelf maar een klein graantje mee te pikken in de internationale muziekwereld. Hou je echter van eentonigheid en een pak enerverende chaos, dan kan je dit album een kans geven, maar zeg niet dat je niet gewaarschuwd was. Bij ondergetekende zal dit werkstuk niet meer in de cd-lader te vinden zijn en ik zou mijn zuurverdiende euros dan ook aan ander werk besteden.

Luc Ghyselen (50)

I Voidhanger Records IVR 126

Tracklist: 1. Zoneless Confinement 2. Scar? 3. Apologue Of Descent 4. For Our Insolent Dead 5. Anti-modernist Extradition 6. Prescience / Evokism III 7. Black Bile Banquet 8. Break The Infi/Nite 9. Lotusbluthen III 10. Evokism II 11. Dead Is Better