“Northern Alliance 2020” tweemaal in België!

Onder de noemer “Northern Alliance 2020” kunnen heel wat liefhebbers van black metal hun hartje ophalen in België. Onder die naam trekken immers twee befaamde Noorse black metal bands samen doorheen Europa. Taake en Kampfar zorgen zodoende ook voor twee Belgische shows. Eentje op zondag 29 maart in L’Entrepot in Aarlen en eentje op dinsdag 31 maart in Kavka te Antwerpen. Het Franse Necrowretch maakt van deze gelegenheid gebruik om mee de hort op te gaan.

Het spreekt voor zich dat Necrowretch de avond zal openen. Dit Franse gezelschap werd in 2008 opgestart en kende een heel korte voorgeschiedenis als zowel Vlad Rituals en als Worm Eater. Onder de naam Necrowretch zorgde de band ondertussen voor vier full-albums waarvan het meest recente ‘The Ones From Hell’ pas heel onlangs in de winkelrekken te vinden is. De heren zorgen voor een stevige en donkere mix van black metal en death metal.

Taake is een Noorse black metal band die reeds in 1993 van start ging onder de naam Thule. Twee jaar later werd de naam Taake aangenomen. In 2006 was er een kortstondige periode van inactiviteit. Intussen kan je al zeven full-albums van dit gezelschap rond mastermind Hoest op de markt vinden. ‘Kong Vinter’ (2017) is daarvan het meest recente, zodat we stilletjes aan uitkijken naar compleet nieuw werk van Taake. Binnenkort komt er wel een split-ep met Whoredom Rife op de markt.

Kampfar werd in 1994 opgestart. Dit gezelschap zorgde ondertussen voor acht full-albums waarvan ‘Ofidians Manifest’, dat vorig jaar in de winkelrekken belandde, het meest recente is. Wij, van MUSIKA, waren en zijn nog steeds danig onder de indruk van dit album (voor bespreking, zie onze rubriek “CD Review”). Maar ook tijdens live concerten weet Kampfar ons steeds van begin tot eind te boeien en kunnen de heren eigenlijk nog steeds net iets meer.

Het spreekt voor zich dat wij er graag zullen bijzijn op een van die dagen. Noteer ze alvast in je agenda en zorg dat ook jij er een van die dagen bij bent. Meer info vind je op https://nl-nl.facebook.com/events/2503230209922520/ (L’Entrepot, Aarlen) of op www.kavka.be (Kavka, Antwerpen).