“Rising Merch Faces Of Death 2020” in JH De Klinker te Aarschot.

Op woensdag 18 maart mogen vijf bands onder de noemer ““Rising Merch Faces Of Death 2020” het podium in JH De Klinker te Aarschot onveilig maken.

Het Britse Viscera mag de avond op gang trekken. Viscera werd pas in maart 2019 opgestart en is dus een nagenoeg onbekende bij MUSIKA. We konden ondertussen wel achterhalen dat het vijftal reeds een single (‘Lamb To The Slaughter’) op de markt bracht en dat het debuutalbum er zou aankomen begin maart. Ze zorgen, volgens hun facebookpagina, voor een mix van death metal, thrash metal en deathcore.

Het Amerikaanse Lorna Shore werd in 2010 opgestart en wordt gemakshalve in het vakje “deathcore” geplaatst. Maar zeker met het meest recente album – waarvan je trouwens een review kunt vinden op MUSIKA in de rubriek “CD Review” – laat de band een heel ander geluid horen. Op ‘Immortal’ hoor je immers pakken symfonische elementen opduiken zodat je dit werkstuk evengoed in een vakje symphonic black metal / symphonic deathcore kan onderbrengen. Wij waren alvast onder de indruk en zijn dan ook razend benieuw naar hoe Lorna Shore het er van af brengt tijdens live concerten.

Ingested uit de buurt van het Britse Manchester draait al sinds 206 mee. Het gezelschap heeft ondertussen ook al vier full-albums op de markt gebracht die hun visie op death metal / deathcore weer geeft. Het meeste recente werkstukje van Ingested is de vier tracks tellende ep ‘Call Of The Void’ (2019).

Uit Montreal, Canada komt dan weer Beyond Creation. Dit gezelschap werd in 2005 opgestart als Behind Human Creation, een naam die in 2009 werd ingekort tot Behind Creation om dan opnieuw te wijzigen in 2010 tot het huidige Beyond Creation. In de discografie van deze band vind je ondertussen drie full-albums waarvan ‘Algorythm’ (2018) het meest recente is. De heren zorgen voor een mix van progressive metal en technical death metal.

Het Poolse Decapitated mag de avond afsluiten. De band ging in 1996 van start maar laste tussen 2007 en 2009 een sabbath periode in. De band mocht je in de beginperiode onderbrengen in het vakje technical death metal maar tegenwoordig mag je Decapitated onderbrengen in het vakje death metal / groove metal. De discografie van de band telt ondertussen zeven full-albums waarvan het meest recente, ‘Anticult’, nu al weer dateert van 2017.

“Rising Merch Faces Of Death 2020′ brengt vijf bands samen die nog niet zo bekend zijn, maar wij van MUSIKA alvast naar uitkijken. Voldoende redenen alvast om op 18 maart massaal af te zakken naar JH De Klinker en je er te laten meevoeren op de klanken van dit vijftal. Meer info omtrent dit evenement vindt je alvast op https://nl-nl.facebook.com/events/de-klinker-club/rising-merch-faces-of-death-2020-de-klinker-club/524828788110637/