Twee nieuwe singles.

Eind vorige week kregen we ook twee singles in de bus die we u niet willen onthouden.

1. ‘Voodoo Child’ ken je natuurlijk van Jimi Hendrix. Nu kan je ook een versie van Beuk aan je verzameling toevoegen. Beuk is een psychedelic rockband die eigen nummers in het Nederlands brengt. Voor deze cover bleven de heren trouw aan de Engelstalige tekst. Maar het is vooral het gitaarwerk dat enigszins anders klinkt. Anders maar daarom niet minder inventief en / of beklijvend. Meteen een mooi eerbetoon aan een begenadigd artiest die dit jaar vijftig jaar geleden overleed. Check ook op https://www.youtube.com/watch?v=KAfiBF6fsFY

2. ‘And The Rest Is Mystery’ is een nieuwe single van Project Aegis. Het is meteen de derde single onder deze naam waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit keer is Legacy Music de begunstigde. Deze organisatie zorgt voor muzieklessen en instrumenten voor kinderen en tieners die een moeilijke jeugd kennen door o.a. fysieke mishandeling, seksuele mishandeling, depressies, psychische problemen, …. Zo’n negen minuten lang mag je genieten van dit nummer geschreven door Matt Smith (Theocrazy) die ook instaat voor het muzikale aspect samen met zijn partners in Theocrazy terwijl de vocalen verzorgd worden door Matt Smith zelf en een aantal gasten: Neal Morse (o.a. Neal Morse Band, Transatlantic), Daniel Heiman (o.a. Crystal Eyes) en Leah McHenry (Leah). Dit grandioze nummer bevat tal van verrassende wendingen in tempo en ritme en eindigt met betoverende samenzang. Ulterium Records zorgt voor deze uitgave.