Five Finger Death Punch, Koenig-Pilsener Arena.

Five Finger Death Punch, supports: Bad Wolves, Megadeth – 08/02/2020 – Koenig-Pilsener Arena, Oberhausen, Duitsland.

Door omstandigheden (slechte communicatie van de organisatie) hebben we Bad Wolves en Megadeth niet kunnen zien maar zijn uiteindelijk net op tijd de zaal binnen geraakt wanneer Five Finger Death Punch aan zijn doortocht toe was. Het is een uitverkochte Koenig-Pilsener Arena die beide voorprogramma’s, Bad Wolves en Megadeth, begroet. De podium aankleding voor 5FDP was nog niet te zien doordat een doek alles afschermde. Daarop werd het logo van de band op geprojecteerd, maar om klokslag 21u30 begonnen ze eraan.

Met een knal begon 5FDP aan hun set. ‘Lift Me Up’ was de opener waardoor de toon onmiddellijk gezet was. Moody was dan ook in topvorm. Alleen kwam zijn stem er niet echt goed door in begin. Toch raakte dit snel opgelost en hij had dan ook geen enkele moeite om de zaal volledig mee te krijgen. Het podium was sober aangekleed maar met het nodige vuur en de licht effecten was het perfect. Zo kwam bij elk nummer alles tot zijn recht. Het mag gezegd worden dat het niet altijd zo is dat het licht zo goed geregeld wordt en de fotograaf van dienst kan dit beamen. Bij het nummer ‘Sham Pain’ kwam er zelfs glitter uit de lucht gevallen, heel toepasselijk natuurlijk. Er werd ook een rustig moment ingelast waar Moody erbij ging gaan zitten met een lampenkap achter zich. Er werd een akoestische setje gespeeld en toch kreeg hij op dit moment heel de zaal mee. Daar genoot hij echt van. Na ‘Never Enough’ kwam er een drum solootje van zo’n tien minuten. Het was er eentje met pit mag ik toch wel zeggen. De spanning was goed opgebouwd met afwisselende song keuzes. Een aantal nieuwe nummers kwamen aan bod en gedurende heel de show werden op het plafond alsook aan de zijkanten van de Arena geprojecteerd. Tijdens hun tournee in Duitsland was dit dan ook de eerste show die uitverkocht was en daarvoor mochten ze van de tourmanager een plaket ontvangen. Natuurlijk is Jason Hook (die door herstel van zijn operatie aan de galblaas de tour moest stoppen) een persoon die door zijn persoonlijkheid moeilijk echt te vervangen maar vervanger Andy James heeft dit dan ook goed ingevuld. We wish Jason Hook All the best, get well soon! Dit was de beste show die van deze bende al mogen hebben zien thanx.

Setlist: Lift Me Up / Trouble / Wash It All Away / Jekyll And Hyde / Sham Pain / Bad Company (Bad Company cover) / Burn It Down / Got Your Six / The Tragic Truth / Wrong Side Of Heaven / Battle Born / Blue On Black (Kenny Wayne Shepherd cover) / Coming Down / Never Enough / Burn MF + Encores: Inside Out / Under and Over It / The Bleeding

Met dank aan Victor Lang.

Tekst: Wendy Gombert.

Foto’s: Erwin Poppe.