Chronicles Of Hate: Birth Of Hate

Het Italiaanse Chronicles Of Hate werd in 2016 opgestart daar beide gitaristen van de band: Riccardo D’Angelo en Roberto Simonetti. Met ‘The Birth Of Hate’ levert het gezelschap zijn debuutalbum af. Het album telt negen tracks als je de korte intro, ‘Deadly World’, meetelt. Het is eigenlijk pas vanaf ‘Devastion … Rise!!’ dat je band kan leren kennen. Je krijgt een stevige mix te horen van death metal en groove metal. Invloeden haalden ze, naar eigen zeggen toch, bij o.a. In Flames en At The Gates. De Zweedse death metal school dus. En daar kunnen we ons gerust in vinden, maar daar de toevoeging van meer moderne groove metal, klinkt Chronicles Of Hate toch beduidend anders dan de twee genoemde namen. En alhoewel de heren best wel krachtig en stevig klinken, missen we toch stukken kracht in de sound van de band. Misschien omdat de vocalen bij dit Italiaanse gezelschap niet het niveau halen van de voorbeelden. Het is net alsof vocalist Francesco Macchi zich moet forceren om zijn teksten uit geperst te krijgen. Voor ons persoonlijk een beetje een domper op het geheel, want de nummers zijn goed opgebouwd en kennen knappe momenten. Laten we dus stellen maar stellen dat Chronicles Of Hate een niet onaardig debuut heeft afgeleverd. Helaas, voor het gezelschap, krijgen we tegenwoordig elke dag tientallen releases te verwerken en vermoeden we dat deze ‘Birth Of Hate’ een beetje verloren zal raken in deze immense stroom aan nieuwe albums, ook al omdat het album niet echt een uitschieter bevat die duidelijk boven de overige nummer uitsteekt e het geheel toch een beetje eenzijdig klinkt.

Luc Ghyselen (65)

Extreme Metal Music

Tracklist: 1. Deadly World 2. Devastion … Rise!! 3. The Better Way 4. Bet On Tragedy 5. The Beast Within 6. My Obsession 7. Hope Kills 8. The Birth Of Hate 9. Away From Reality