Stake in De Kreun op 26 maart.

Dat het concert van Stake in de Kortrijkse muziektempel De Kreun al een tijdlang volledig uitverkocht is voldoende boekdelen over dit gezelschap. Stake mag er dan ook zo goed als een thuiswedstrijd spelen.

Het verhaal van Stake begint ergens in 2004 wanneer vier jonge knapen Steak Number Eight opstarten. Eind 2007 wordt het provinciaal rockconcours Westtalent gewonnen en een jaar later mogen ze zich ook de beste noemen in Humo’s Rock Rally. Hun mix van post rock, sludge en metal slaat aan en het viertal wordt op zowat elk groot festival uitgenodigd. Er worden ook vier full-albums op de markt gebracht: ‘When The Candle Dies Out’ (2008), ‘All Is Chaos’ (2011), ‘The Hutch’ (2013) en ‘Kosmokoma’ (2015). Het was dan ook vrij verrassend dat men besliste om er in 2018 de brui aan te geven. Maar het gezelschap dat Stake Number Eight uitmaakt blijft elkaar ontmoeten en al vlug wordt beslist om verder te gaan onder de naam Stake. Ondertussen zorgde het viertal – Brent Vanneste (vocals, gitaar), Joris Casier (drums), Cis Deman (gitaar) en Jesse Surmont (bass) – voor een eerste full-album onder de naam Stake. Op muzikaal vlak is er niet zo heel veel veranderd, enkel wat meer invloeden uit de nineties rock zorgen voor een geluid dat misschien iets meer mainstream klinkt.

Spijtig dus voor wie er ook nog bij wil zijn op dit concert daar het bordje “Sold Out” nu reeds een tijdje aan de deur hangt. Maar indien je meer wil te weten komen over de concerten in De Kreun kan je altijd eens rondneuzen op www.wildewesten.be