Lucifer Star Machine: The Devil’s Breath

‘The Devil’s Breath’ is het vierde full-album van Lucifer Star Machine, een band die tegenwoordig het Duitse Hamburg als thuisbasis heeft, maar origineel in 2002 van start ging in het Britse London. Je krijgt een fantastische mix van aanstekelijke nummers te horen die een mix vormen van hard rock, metal, punk en onvervalste rock ‘n’ roll. Indien je op zoek bent naar slechts één enkel schijfje om een hele avond lang mee uit de bol te gaan op een stevig feestje, dan kan ik je met een heel gerust gemoed deze ‘The Devil’s Breath’ aanraden. Zo’n tweeënveertig minuten pretentieloos aanstekelijk, maar best wel krachtig en tegelijkertijd ook melodieus stevig rockend geweld is je deel. Eens het schijfje zijn einde heeft bereikt, druk je gewoon opnieuw op play toets of de repeat knop en kan je opnieuw volledig loos gaan op dit wervelend stukje muzikaal vertier. Voor spitsvondige vernieuwing moet je alvast niet bij deze Lucifer Star Machine zijn, maar om om een avond stevig uit de bol te gaan is dit gezelschap misschien wel de ideale gangmaker. Elk nummer spat met vol enthousiasme hel gedreven en energiek uit de speakers. Wie nog stil zit na zo’n album, is hoogst waarschijnlijk niet menselijk. Wij, van MUSIKA, hebben genoten vanaf de eerste tonen van opener ‘The Void’ tot en met de laatste klanken van afsluiter ‘Devil’s Breath’. De ene keer kiezen de heren voor een meer punky aanpak, een andere keer is het pure rock ‘n’ roll, dan weer primeert een hard rock gevoel, terwijl ook metal om de hoek mag komen kijken. Ze verpakken dit allemaal mooi samen zodat meebrullen en je luchtgitaar omgorden zeker mag. Vergeet ook niet om de volumeknop op tien te plaatsen en ga pretentieloos uit de bol met ‘The Devil’s Breath’ van Lucifer Star Machine: sfeer en ambiance gegarandeerd!

Luc Ghyselen (78)

The Sign Records

Tracklist: 1. The Void 2. Dwell In Misery 3. Cruel Hearts 4. Baby, When You Cry 5. The Night Is Young 6. Eat Dust 7. A Touch Of Death 8. El Camino Real 9. Pretender 10. Evil Blood 11. Midnight Crawler 12. Your Love Remains 13. Devil’s Breath