Slaughter Messiah: Cursed To The Pyre

Het Belgische Slaughter Messiah werd in 2008 opgestart en bouwt langzaam maar gestaag aan een mooie discografie. Een tweetal demo’s zorgden ervoor dat de naam van de band wat bekend werd. De drie daaropvolgende ep’s – ‘Black Speed Terror’ (2013), ‘Putrid Invokation ‘ (2014) en ‘Morbid Re-Incantations’ (2016) – bevestigden en zorgden er zelfs voor dat de band wat stappen vooruit zette. Nu is er dus het eerste full-album van het viertal – Rod “Iron Bitch Desecrator” (gitaar), Lord Sabathan (vocals, Bass), Thomas “Exhumator” (gitaar) en John Berry (drums) – dat je acht stevige uppercuts presenteert in een agressieve en brutale mix van death metal en thrash metal, overgoten met wat elementen black metal. Van zodra ‘From The Tomb Into The Void’ uit de speakers knalt, voel je dat het goed zit bij het viertal. De agressie druipt samen met het krachtige geluid uit de speakers en zorgt zo meteen voor de blauwdruk van het volledige album. Het enige waar we wat kunnen op aanmerken, is het feit dat de vocalen ons soms wat minder liggen, maar dat is dan eerder omdat we het stemtimbre wat minder vinden dan de kwaliteit van de vocalen. Voor de rest zorgt de energieke en gedreven aanpak ervoor dat we steeds opnieuw over de streep worden getrokken. De drumpatronen zorgen samen met de pulserende bassen voor een erg stevige en solide basis, de riffs zorgen voor een krachtige omlijsting waarin pakken dreiging wordt verpakt. De vocalen zijn rauw en agressief en worden sporadisch eens met een hoge uitschieter bedacht, terwijl ook de typische black metal ‘uch’ aan bod komt. Voor albums als ‘Cursed To The Pyre’ mag men eens steeds wakker maken. Hopelijk zorgt dit er dan ook voor dat Slaughter Messiah nog een stap (of twee) voorwaarts kan zetten en dat er meerder deuren voor hen open gaan.

Luc Ghyselen (78)

High Roller Records

Tracklist: 1. From The Tomb Into The Void 2. Mutilated By Depths 3. Pouring Chaos 4. Hideous Affliction 5. Descending To Black Fire 6. Pyre 7. The Hammer Of Ghouls 8. Fog Of The Malevolent Sore