Void Of Sleep: Metaphora

‘Metaphora’ is het derde album van deze Italiaanse band uit Ravenna die een zalige mix brengt van doom, stoner, sludge en prog. Het tweede nummer en eerste volwaardig nummer ‘Iron Mouth’ is hier een perfect voorbeeld van. Elf minuten kunnen we hier genieten van zeer mooie tempo– en stijlwisselingen: lichte doom, rustige prog en steviger metal passeren de revue. Wat een wondermooi opgebouwd nummer. ‘Unfair Judgements’ begint dan weer eerder als een puur doom nummer met logge riffs om dan bij wijlen over te schakelen naar een lichtvoetiger geluid. ‘Master Abuser’ zal dan de weer de fans van sneller en ruiger werk bekoren met heavy riffs, een snel tempo en lichte grunts. ‘Modern Man’ is een erg lichtvoetig. Een aangenaam nummer wat toch enkele versnellingen kent: het luistert erg aangenaam weg. Afsluiten doen we met het tien en halve minuut durende ‘Tides Of The Mourning’. Men opent rustig met heerlijk mooie technische percussie en cleane zang en een kabbelend tempo om dan naar een Sabbathiaanse sound over te gaan met schitterend gitaarwerk. ‘Metaphora’ is een aardig album geworden, iets minder heavy dan hun vorig werk maar meer afwisselend en daarom zeker niet minder goed. Voor fans die graag wat complexere muziek horen en openstaan voor wat rustiger momenten is deze nieuw van Void Of Sleep een aanrader.

Bart Verlinde (82)

Aural Music aura 039

Tracklist: 1. The Famine Years 2. Iron Mouth 3. Waves of Discomfort 4. Unfair Judgements 5. Master Abuser 6. Modern Man 7. Tides Of The Mourning