Chalice: Lost Connection (ep)

Het Belgische Chalice brengt met deze ‘Lost Connection’-ep twee nieuwe nummers. ‘Dwelling’ opent eerder rustig en langzaam, maar ontbind na een mooie aanloop zijn duivels. Het is meteen een heel mooi opgebouwd nummer geworden waarin kracht en melodie hand in hand gaan. ‘Why’ valt meteen met de deur in huis. Het is opnieuw een mooi opgebouwde track geworden waar de heren een mooi evenwicht zoeken en vinden tussen brutale kracht en melodie. ‘Lost Connection’ is zo een heel knappe opvolger geworden van het full-album ‘Ashes Of Hope’ uit 2018 en smaakt naar meer. Chalice bewijst andermaal waarom ze hoog worden ingeschat. Hun mix van thrash metal, death metal en zelfs wat black metal klinkt als een klok. Is dit een voorsmaakje op een nieuw full-album?

Luc Ghyselen (80)

Independent release

Tracklist: 1. Why 2. Dwelling