Enoch: Killing Starts Where Hate Begins

Deze Enoch, er zijn nog een aantal bands die deze naam gebruiken, komt uit Auckland, Nieuw Zeeland en drukt zich muzikaal uit aan de hand van een mix van groove metal en alternative metal. ‘Killing Starts Where Hate Begins’ is het eerste full-album van het viertal nadat er in 2016 reeds een ep op de markt kwam. Op dit eerste album krijg je zes nummers te horen die pakken kracht uitstralen en die een mooie opbouw kennen. Meestal opent het gezelschap rustig en zelfs eerder aarzelend, om dan mooi op te bouwen. Eigenlijk zorgt het gezelschap voor mooi muzikaal vertier maar zonder de pakkende vocalen van Lorraine Brodie zou de band, volgens onze bescheiden mening, amper opvallen in de grote stroom van releases die dagelijks op onze bureau belanden. Ja, het klinkt allemaal goed: stevige drumpatronen, stuwende basslijnen, sterke riffs en best wel heel knap uitgewerkte gitaarsolo’s. Maar de stem van Lorraine steekt daar toch boven uit. De dame in kwestie kan zuiver en soepel uithalen met een cleane stem, maar pakt ook schitterend uit met eerder rauwe vocalen en pakt je dan volledig in met diepe grunts. En die vocale veranderingen gebeuren soms in een en dezelfde tekstlijn. Een dame dus met vele vocale capaciteiten die ervoor zorgt dat Enoch toch wat opvalt in de stroom van nieuwe releases. Volledig overtuigd zijn we dus alsnog niet, maar misschien zorgt een volgend album voor een extra stap vooruit.

Luc Ghyselen (72)

Soundmass

Tracklist: 1. Pieces 2. Reasons Why 3. Stranger 4. Loner 5. Bow And Be Devoured 6. Reason Why Live