Necrochaos: Crawling Through Cadavers (ep)

‘Crawling Through Cadavers’ is het debuut van Necrochaos, een “onemanband” uit Duitsland waar ene Eugene achter zit. Rauwe, rudimentaire death metal is je deel als je deze ep aan je collectie toevoegt. Het titelnummer mag openen en zet de toon voor de volledige ep. Dreunende drumpatronen, diepe bassen en muur aan riffs zorgen voor de muzikale omkadering terwijl diepe putrochels voor de vocale invulling zorgen. Voor ‘Disgrace Is His Law’ steekt de man nog een tandje bij op gebied van tempo, maar de hoofdbestanddelen blijven dezelfde. Een rustiger moment zowat halverwege breekt het nummer in twee om dan weer onverstoorbaar verder te gaan. ‘Once The Blood Clots’ opent traag, maar best wel krachtig om dan een paar versnellingen hoger te schakelen. Iets wat Necrochaos daarna nog eens herhaalt met een langer stuk aan het trage tempo om dan weer gezwind een paar versnellingen hoger te schakelen. ‘Engulfed In Chaos’ beukt er ongenadeloos krachtig en stevig op los: een nummer om je nekwervels eens goed te testen. Wat tempo en ritmewisselingen zorgen voor kleine nuances. ‘Caves Of Void’ gaat op dit elan door en zorgt zo voor een passend eind. Necrochaos zorgt met ‘Crawling Through Cadavers’ voor een leuk visitekaartje. Verwacht je niet aan baanbrekende vernieuwing in het genre, maar wel aan vijf tracks rudimentair doodsgeweld, die na een wat zwakker begin uiteindelijk best wel knap eindigt.

Luc Ghyselen (70)

Godz Ov War Productions GOWP DCCCLXXIV

Tracklist: 1. Crawling Through Cadavers 2. Disgrace Is His Law 3. Once The Blood Clots 4. Engulfed In Chaos 5. Caves Of Void