Voodoo Six: Simulation Game

Voodoo Six werd in 2003 opgestart door bassist Tony Newton en gitarist Richie Faulkner. Die laatste is er ondertussen al een tijdlang niet meer bij daar hij overstapte naar Judas Priest. Ondanks tal van wisselingen in de line-up is het gezelschap met ‘Simulation Game’ reeds toe aan zijn vijfde full-album. Je krijgt een heel knappe mix te horen van hard rock en melodic heavy metal met wat minieme bluesinvloeden. Telkens opnieuw weet Voodoo Six mooie kritieken te oogsten voor hun albums en dat zal met deze ‘Simulation Game’ niet anders zijn. Wij zijn in ieder geval onder de indruk van de mooie opbouw van de nummers. De stevige en krachtige fundamenten komen van de mooie samenwerking tussen drums (Joe Lazarus) en bass (Tony Newton). De riffs en het overige gitaarwerk zorgen voor een mooi frame waar de krachtige en soepele vocalen van Nik Taylor-Stoakes kunnen schitteren. En schitteren doen ze, terwijl daarnaast het erg fraaie gitaarspel van Matt Pearce en Tom Gentry keer op keer met veel aandacht gaat lopen, niet in het minst tijdens de melodieuze en mooi opgebouwde gitaarsolo’s. Track na track, je vindt er tien op dit nieuwste album, weet het vijftal te overtuigen. Het enige wat de men misschien mist is een ├ęchte uitschieter, anderzijds is het ook zo dat er geen enkel minderwaardig nummer de revue passeert. Liefhebbers van hard rock en traditional heavy metal mogen blindelings toehappen. En daar de heren hun materiaal op tijd en stond ondersteunen met live concerten, hopen we de heren heel binnenkort in onze contreien eens aan het werk te zien. ‘Simulation Game’ is een heel knap genre gebonden album dat hopelijk een pak deuren voor Voodoo Six zal openen.

Luc Ghyselen (82)

Explorer1 Music

Tracklist: 1. The Traveller 2. Gone Forever 3. Liar And A Thief 4. Inherit My Shadow 5. Last To Know 6. Lost 7. Never Beyond Repair 8. Brake 9. Control 10. One Of Us