Summon: Helios (ep)

Deze Summon is afkomstig uit Portugal. Sinds 2016 zorgt dit gezelschap ervoor dat hun visie op death metal / black metal ons bereikt vanuit de hoofdstad Lisabon. Schuimbekkende, vuile, rauwe en ruwe agressie gaan hand in hand met een koude, dreigende duisternis. In 2017 konden we kennis maken met Summon middels de ep ‘Aesthetics Of Demise’. In 2018 was er met ‘Parazv Il Zilittv’ het eerste full-album en nu dus deze drie tracks tellende ‘Helios’-ep. Een kleine twintig minuten lang neemt het viertal – R.T (gitaar), D.S (gitaar), J.S (drums, backing vocals) en N. (vocals, bass) – je mee op een duivelse en donkere rit. Voor vernieuwing of zelfs maar rust brengende intermezzo’s, ben je bij het kwartet aan het verkeerde adres. Met beukt je ongenadeloos suf met een oorverdovende wall of sound. ‘Helios’ is dus niet voor tere zieltjes of fijnproevers, maar wel voer voor doorduwers en brutale krachtige agressievelingen.

Luc Ghyselen (60)

Godz Ov War Productions GOWP CMXCIX

Tracklist: 1. Helios I 2. Helios II 3. Helios III