Dikasterion: Stavelot 1597 / Rome 897 (ep)

Het Belgische Dikasterion werd in 2018 opgestart. Een vijf tracks tellende demo kwam er al vlug aan en eind vorig jaar zorgde het gezelschap voor deze twee tracks tellende ep. ‘Stavelot 1597’ staat voor complexloze brutale klinkende black metal met een stevige dosis death metal. Het geheel is rauw en ruw en komt nogal rommelig over. ‘Rome 897’ blijft verder op de ingeslagen weg ver verder gaan. Maar opnieuw klinkt het geheel rommelig en kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat deze ep slechts een veredelde demo is. We geven grif toe dat niet elke uitgave die op de markt komt gepolijst en “af” moet zijn, maar tegenwoordig zijn er toch voldoende mogelijkheden om met hoogwaardige producten af te komen. Sorry voor Amor Fati Productions en dan vooral voor Dikasterion, maar dit is ondermaatse kwaliteit die ons nergens iets doet. Of toch, op de zenuwen werken.

Luc Ghyselen (40)

Amor Fati Productions

Tracklist: 1. Stavelot 1597 2. Rome 897