Destruction op donderdag 20 februari te Roeselare.

Onder de naam “Thrash Alliance 2020” worden op donderdag 20 februari vier bands verwacht in TRAX te Roeselare. Dan weet je al: een pak thrash metal fanaten zullen op de afspraak zijn om te genieten van Final Breath, Suicidal Angels, Legion Of The Damned en Destruction.

Het Duitse Final Breath mag openen. Dit gezelschap ging in 1992 van start onder de naam Life Reduction maar wijzigde een jaartje later de naam tot de huidige. De heren hebben ondertussen vier full-albums op de markt gebracht en daarvan is ‘Of Death And Sin’ (2018) het meest recente. Muzikaal mag je het gezelschap in het vakje thrash metal / death metal onderbrengen.

Het Griekse Suicidal Angels staat voor pure onversneden thrash metal. De band ging in 2001 van start en zorgde ondertussen voor zeven full-albums waarvan ‘Years Of Aggression’ (2019) het meest recente is. We zagen de band al een paar keer eerder aan het werk en staan telkens versteld van de energie en gedrevenheid van dit gezelschap.

Legion Of The Damned is afkomstig uit het Nederlandse Helden, alwaar de band in 2005 van start ging. Eerlijkheidshalve moeten we eraan toevoegen dat de band ook al een voorgeschiedenis kende als Occult die terug keert tot 1992. Intussen telt de discografie van dit gezelschap ook al zeven full-albums waarvan ‘Slaves Of The Shadow Realm’ uit 2019 het meest recente is. Ook deze band mag je in het vakje thrash metal / death metal onderbrengen.

Het Duitse Destruction werd in 1992 opgestart en wordt beschouwd als één van de “big four of German thrash metal” (Kreator, Sodom en Tankard zijn de drie anderen). De band werd in 1982 opgestart, eerst nog als Knight Of Demon, maar die naam werd al vlug veranderd tot Destruction. Het gezelschap heeft intussen zestien full-albums afgeleverd en draait, na al die jaren, nog steeds rond vocalist / bassist Schmier en, in mindere mate, rond gitarist Mike. Maar dat de band het nog steeds in zich heeft om spetterende concerten af te leveren, weten wij bij MUSIKA maar al te goed, terwijl ook het meest recente album, ‘Born To Perish’, dat vorige zomer inde winkelrekken verscheen, een stevige indruk heeft nagelaten.

Dit wordt een avondje waarvan thrash metal fanaten zullen smullen. Die hebben dan ook reeds in ticket(s) thuis liggen. Wij, van MUSIKA, raden anderen aan om dit ook zo snel mogelijk te gaan doen. De organisatie is in handen van de VZW Feed The Fire. Meer info vind je op volgende facebookpagina: https://www.facebook.com/events/trax-festival/thrash-alliance-2020-w-destruction-more-trax-roeselare/408043706561143/