Trépas: L’héritage du monde

Trépas is een nog relatief nieuwe band uit het Canadese Quebec, maar de bandleden hebben al ervaring bij andere bands zoals Morgue en Outre-Tombe. Met Trépas brengt het vijftal – Goliatt (vocals), Harfang (gitaar), Orme (gitaar), Fléau (bass) en Averse (drums) – atmospheric black metal. Zes nummers telt dit debuut die samen goed zijn voor een kleine veertig minuten geweld. De heren bouwen hun songs op aan de hand van stevige en furieuze black metal erupties die ze afwisselen met zeer sfeervolle rustiger momenten waar zelfs akoestische gitaren aan te pas komen. Dit zorgt voor een heel mooi geheel, een pak variatie, en vooral voor veel contrast in de sound. De furieuze black metal stukken klinken hel krachtig, gedreven, energiek en duister. Dankzij de pakkende vocalen, die woedend geschreeuwd en gebruld worden, wordt ook een pak dreiging en agressiviteit op je los gelaten. De rustiger fragmenten, die eigenlijk in de minderheid zijn, staan daar in schril contrast tegenover. Het tempo wordt dan immers gedrukt en de furieuze intensiteit gaat er volledig uit en maakt plaats voor rust en kalmte. Als de heren dan het volgende ogenblik al meteen alle gashendels open trekken op gebied van kracht, tempo en duistere dreiging, ontdek je de enorme diversiteit van hun sound. We gaan er niet flauw overdoen: echt vernieuwend is het natuurlijk niet, maar als je, als nieuwkomer, een album als deze ‘L’héritage du monde’ kan afleveren, dan wacht een mooie toekomst. Natuurlijk zal die vallen of staan aan de hand van de hand van concerten en / of nieuwe albums. De eerste steen van Trépas lijkt in ieder gelegd voor een mooie muzikale carrière.

Luc Ghyselen (82)

Sepulchral Productions SP 055

Tracklist: 1. Rivages sombres 2. L’aube 3. L’héritage du monde 4. Charognes 5. Trépas 6. Errances