Sylvaine / Unreqvited: Time Without End (split)

Een samenwerking tussen het vrij onbekende Unreqvited en het iets bekendere Sylvaine, is waarschijnlijk niet echt waar het gros van de metal goegemeente op zit te wachten. Unreqvited is het post black metal solo project van een zekere uit Ottawa, Canada. Unreqvited kan wel mooie adelbrieven voorleggen: een debuut, ‘Disquiet’, via Pest Productions in 2016, gevolgd door een tweede album op Northern Silence Productions, ‘Mosaic I’, om uiteindelijk in 2018 ‘Stars Wept To The Sea’ uit te brengen via Avantgarde Music. Sylvaine is de Amerikaanse Katherine Shepard die met haar solo project in de categorie Myrkyr, Suldusk, Tödtgelichter, Ison, Vermilia, Darkher, Chelsea Wolfe, Superlynx, Nyx, …, namelijk de categorie van de sterke vrouwen die black metal / post black metal als uitgangspunt nemen om donkere en intense muziek te maken. Wat de vorige namen een beetje bindt is het vrijgevochten karakter van de muziek die ze produceren, die kan variëren van pure black metal tot pure akoestische huiskamermuziek. Hetzelfde krijgen we met dit project. Alhoewel dat we eerder moeten spreken van een split release dan van een samenwerking. Beide artiesten nemen elk twee nummers voor hun rekening. De eerste twee nummers zijn puur akoestisch met Catherine op vocals en in hun eenvoud wondermooi. Het derde nummer, ‘Interwoven’, laat een ietwat ander geluid horen: een ambient nummer dat ze naar het einde toe ontpopt tot een instrumentaal progressief rocknummer. Het laatste nummer, ‘Fields Of Elysium’, opent progressief en wordt stilaan harder. Ook dit nummer is een instrumentaal nummer. Al bij al mogen we van een divers maar geslaagd experiment spreken. Dit is meer iets voor de bestaande fans van Unreqvited en / of Sylvaine en niet zozeer voor nieuwe fans. Aangezien dit op Prophecy Productions verschijnt, moet ik er waarschijnlijk niet meer bij vermelden dat het hoesontwerp zeer mooi is. Maar goed, voor de volledigheid dan.

Frederik Blieck (80)

Prophecy Productions

Tracklist: 1. No More Solitude 2. Falling 3. Interwoven 4. Fields Of Elysium