Scarlet Aura: Stormbreaker

Scarlet Aura is een Roemeense power metal band met in de hoofdrol Aura en Mihai Dănciulescu. Aura is min of meer bekend in Roemenië aangezien ze in een vorig leven een solo album opnam dat succesvol was in Roemenië. Ik moet ook toegeven dat ik geen andere Roemeense bands ken met uitzondering van het fenomenale maar ter ziele gegane Negura Bunget. Ik vermoed dat het gebrek aan Roemeense bands volledig op naam van de welvaart van het land te schrijven is. Scarlet Aura timmert hard aan de weg om daar verandering in te brengen. Of ze zich met ‘Stormbreaker’ op de kaart gaan zetten is weer een ander verhaal. Het zou zomaar kunnen, want Aura’s stem heeft iets van Doro en de muziek is rechttoe rechtaan heavy metal. Het zal een kwestie worden van opgepikt te worden door de juiste bands om het voorprogramma te verzorgen. In het voorjaar gaan ze met Visions of Atlantis en Edenbridge op tournee, maar moet u zich helaas naar Nederland begeven om ze aan de slag te zien. Op basis van de eerste trits nummers mag je gerust stellen dat Scarlet Aura ondertussen volwassen geworden is met dit vierde album en een volwaardige sound aflevert. De kwaliteit van de nummers is goed te noemen. Verwacht geen mirakels, maar schamen moeten ze zich ook niet doen. En ik verwacht dat Aura wel wat extra brengt op een podium: haar stem klinkt ongeforceerd en de nummers lenen zich tot interactie met het publiek. ‘Metal Hell’ en ‘Battle Cry’ zijn de betere nummers die niet geheel toevallig het album openen. Met ‘High In The Sky’ gaat het tempo maar ook het niveau omlaag en de volgende nummers slagen er niet in het niveau weer omhoog te krikken. Het geheel mist een beetje creativiteit om van een groot succes te spreken, maar een voldoende krijgen ze zeker.

Frederik Blieck (75)

Silver City Records

Tracklist: 1. The World Is Not Enough 2. Metal Hell 3. Battle Cry 4. Stormbreaker 5. Loose Cannon 6. I Am The One 7. High In The Sky 8. The Heretic 9. Daddy’s Lil Monster 10. A Blast From The Past 11. Scarlets United