Arcana 13: Black Death (ep)

Arcana 13 is een Italiaans gezelschap dat doom brengt en daar accenten aan toevoegt die je mag associĆ«ren met Italiaanse cult horror movies. Het debuutalbum, ‘Danza Macabre’ (2016) kreeg alvast pakken lovende kritieken. Pas nu is Arcana 13 er terug met deze twee tracks tellende ep. Titelnummer ‘Black Death’ laat een beklijvende sfeer achter: iets als Black Sabbath meets occultisme. Het nummer is er gekomen op vraag van Luca Canale Brucculeri die het gebruikt als hoofdthema voor zijn serie gebaseerd op het gelijknamige stripbook. Tweede nummer is een doom versie geworden van Iron Maiden’s Wratchild. Een knappe versie als je het ons vraagt. Wij vragen ons alvast af of dit een zoethoudertje is voor de fans of dat die ook mogen uitkijken naar een nieuw full-album van Arcana 13.

Luc Ghyselen (85)

Aural Music aura 037

Tracklist: 1. Black Death 2. Wratchild