Dyscordia: Delete / Rewrite

Het zijn spannende tijden voor de Kortrijkse metalband Dyscordia: de aankondiging dat ze op Alcatraz zullen spelen deze zomer en het uitbrengen van hun derde cd ‘Delete / Rewrite’. De productie voor dit album lag net als bij het vorige album in de handen van Jens Bogren en Tony Lindgren en dat weet je al dat het album van uitstekende kwaliteit zal zijn. Hun vorige album ‘Words In Ruin’ was een zeer sterk staaltje van stevige prog metal. Na het beluisteren van ‘Delete / Rewrite’ kan ik stellen dat de nadruk meer op stevige power metal ligt en dat het aandeel prog minder te horen is op dit album. De band heeft duidelijk een harder en steviger album willen maken en is in hun opzet gelukt. Ikzelf ben geen zo een grote fan van deze verandering en daardoor kan ‘Delete / Rewrite’ voor mij niet tippen aan ‘Words In Ruin’. Maar dat is puur persoonlijk natuurlijk en er zal ongetwijfeld een grote schare fans zijn dit dit album wel zeer zullen smaken. Het derde album staat voor zeer stevige en snelle riffs. De zang is zoals gewoonlijk afwisselend grunt en (prima) cleane zang. Het tempo ligt bij veel nummers een pak hoger dan op hun vorige albums. Nummers die mij het meest bijblijven zijn ‘The Curse Of Mediocracy’, waar opnieuw mooie tempowisselingen te horen zijn, ‘Delete / Rewrite’ met een erg aanstekelijk ritme, ”Merry Go Round’, een Dyscordia “old school” nummer, en het wondermooie en meer melodieuze ‘Silent Tears’. Eindconclusie: een goed album, een band met topmuzikanten, en een superbe sound. Dyscordia blijft zijn roots trouw maar verlegt de klemtoon van prog metal meer naar power metal : benieuwd wat de fans er van vinden.

Bart Verlinde (85)

Road Mark Productions

Tracklist: 1. Delete / Rewrite 2. This House 3. Rage 4. The Curse Of Mediocracy 5. Merry Go Round 6. Castle High 7. The Cards Have Turned 8. Stranger To The Dark 9. Silent Tears 10. Rise And Try