Iced Earth: Live In Athens (20th Anniversary Edition)

In 1999 was er het eerste live-album van het Amerikaanse Iced Earth. ‘Live In Athens’ wordt door velen beschouwd als een van de beste live-albums aller tijden. Het zette in ieder geval de naam van Iced Earth voor goed op de kaart. Nu wordt het album voor het eerst op vinyl uitgebracht. Vijf lp’s telt het volledige plaatje, meteen goed voor meer dan drie uur intens luisterplezier. ‘Live In Athens’ werd destijds opgenomen tijdens twee opeenvolgende dagen in de Rodon Club in Athene in januari 1999. Een twaalf pagina’s tellend boeklet (lp-sized) met heel wat foto’s en liner notes van Matt Barlow, Jon Schaffer en Hakos Pervanidis vervolledigt deze uitgave. Meteen een schitterend tijdsdocument en natuurlijk een aanrader voor elke heavy metal / power metal fan in het algemeen en voor elke Iced Earth fan in het bijzonder. Haal je draaitafel terug vanuit de kast en geniet van deze energiek en gedreven gebrachte muziek die een mooi overzicht biedt van wat Iced Earth op dat moment reeds aan de wereld had toevertrouwd.

Luc Ghyselen (80)

Century Media

Tracklist: Side I: 1. Burning Times 2. Vengeance Is Mine 3. Pure Evil 4. My Own Savior / Side II: 1. Melancholy (Holy Martyr) 2. Dante’s Inferno / Side III: 1. The Hunter 2. Travel In Stygian 3. Colors / Side IV: 1. Diary 2. Blessed Are You 3. Violate / Side V: 1. Dark Saga 2. The Last Laugh 3. Last December 4. Watching Over Me / Side VI: 1. Angels Holocaust 2. Stormrider 3. The Path I Choose 4. I Died For You / Side VII: 1. Prophecy 2. Birth Of The Wicked 3. The Coming Curse / Side VIII: 1. Stand Alone 2. Cast In Stone 3. Desert Rain / Side IX: 1. Brainwashed 2. Disciples Of The Lie 3. When The Night Falls / Side X: 1. Slave To The Dark 2. A Question Of Heaven 3. Iced Earth