Seventh Circle: Cycle Of Violence (ep)

Wat een toepasselijk titel krijgt dit debuut mee van het Amerikaanse Seventh Circle. Deze band – Daniel Cornejo en Joshua Gutjahr – zorgt hier voor dertien minuten, verdeeld over drie tracks, brutale en agressieve razernij in een mix van doom, black metal en death metal. Het geluid is loodzwaar en ligt al vanaf de eerste akkoorden van opener ‘Death Mask’, zwaar op de maag. Donkere en dreigende muziek overgoten met een onheilspellend sfeertje van gewelddadigheid. De twee overige tracks, ‘Dwelling Lucifer’ en ‘Babalon’ doen daar in niets voor onder. Tere zieltjes zullen hier niets mee kunnen aanvangen, maar ook heel wat andere fanaten van extreme muziek, zullen hier niet voor te springen staan. De vocalen zitten immers diep in de mix en eigenlijk vormt het totaal geluid van Seventh Circle gewoonweg een geluidsbrij. Ook wij van MUSIKA zijn hier niet echt gelukkig mee.

Luc Ghyselen (58)

Caligari Records CAL 138

Tracklist: 1. Death Mask 2. Dwelling Lucifer 3. Babalon