Gloryhammer op 19 januari naar Trix te Antwerpen.

Hou je van aanstekelijke power metal met een theatraal randje? Kleur dan honderd procent zeker zondag 19 januari 2020 in. Dan is er immers een opwindend feestje voorzien in Trix te Antwerpen met Wind Rose, Nekrogoblikon en Gloryhammer.

Afsluiter van dienst die avond is Gloryhammer, een Brits Zwitserse power metal onder aanvoering van toetsenist Christopher Bowes, je zeker bekend van Alestorm, nog zo’n aanstekelijke power metal band. Ieder bandlid is een karakter uit een groots opgezet fantasy verhaal dat al drie albums lang menig fan in vervoering brengt. Gloryhammer ging in 2010 van start en tekende dus voor drie knappe albums met aanstekelijke power metal nummers die tijdens live concerten uit volle borst worden meegebruld door de fans. Dat zal op 19 januari niet anders zijn.

Wind Rose is een Italiaanse band die een mix brengt van, opnieuw heel aanstekelijke, power metal met elementen progressive metal. Dit gezelschap werd in 2009 opgestart en zorgde ondertussen reeds voor vier full-albums. Ook zij kiezen voor een thematische aanpak. De verhalen van J.R.R. Tolkien, en dan vooral de stukken over de dwergen, dienen bij Wind Rose als voedingsbodem.

En ook het Amerikaanse Nekrogoblikon maakt deel uit van dit tourpakket. Nekrogoblikon werd in 2006 en zorgt voor een mix van melodic Death metal en folk metal. Toch dragen ook zij “aanstekelijkheid” en fun” hoog in het vaandel. Getuige daarvan hun parodieën op tal van metal clichés en het terug keren van goblins in hun teksten. Deze band heeft ondertussen vier full-albums op de markt.

Wie dus graag eens volledig uit de bol wil gaan, zich laaft aan pretentieloos metal plezier, en daar zonder veel bij na te denken zin heeft in een daverend feestje is bij Trix op 19 januari aan het juiste adres. Wij kijken alvast uit naar het theatrale van Gloryhammer, zijn benieuwd naar de nieuwe show van Wind Rose en hopen met Nekrogoblikon op een aangename ontdekking tijdens live concerten. Meer info vind je op www.biebob.be of op www.trixonline.be

Foto’s: Gloryhammer @ Biebob 2018: Andy Maelstaf.