Dyscordia stelt nieuw album voor in De Kreun.

Op zaterdag 18 januari stelt Dyscordia zijn nieuwe album voor in De kreun te Kortrijk. We kunnen je nu al meegeven dat dit een immens feestje zal worden, waar ook Chalice en Shocker op zijn uitgenodigd.

Shocker mag het feestje openen. Deze nog prille band overtuigde ons van MUSIKA reeds een paar keer als support act van gereputeerde bands en dit zal hier niet anders zijn. Verwacht je aan een energiek en gedreven set heavy metal.

Chalice is al een tijdje langer bezig, meer bepaald sinds 1998. Strubbelingen met de line-up zorgde er voor dat de band nog niet zo ver staat als men had gewild. Toch lijkt Chalice de laatste jaren een pak van schade in te halen. Een heel knap album, ‘Ashes Of Hope’ uit 2018 zette de band op het goede spoor en sindsdien zorgt hun gedreven mix van thrash metal en death metal voor pakkende shows.

Pas daarna is het de beurt aan de feestvarkens van de avond. Dyscordia timmert rustig verder aan een mooie muzikale carrière. Dyscordia werd in 2010 opgestart en zorgde reeds voor twee heel knappe full-albums. Zowel ‘Twin Symbiosis’ (2013) als ‘Words In Ruin’ (2016) werden goed ontvangen en tellen voldoende knappe nummers om een stevige live set op te bouwen. Iets wat de band ook steeds doet en hun live concerten zijn dan steeds indrukwekkend te noemen. Maar nu wordt het toch voor zowel band als fans wat nagelbijten. De ene zullen denken van “Hoe zal het nieuwe werk ontvangen worden?”, de andere zullen denken “Wat mogen we verwachten van het nieuwe werk?”. Wij, van MUSIKA, twijfelen er echter niet aan: Dyscordia zal opnieuw een heel sterk werkstuk afleveren en hun shows zullen er nog beter op worden. ‘Delete / Rewrite’ is de titel van het nieuwe, derde, full-album van Dyscordia.

Fans die nog moeten beslissen of ze er al dan niet bij willen zijn, zijn er aan voor de moeite. Nu al hangt het bordje “sold out” al aan de deuren voor dit concert. Een bewijs dat Dyscordia stilletjes aan groot aan het worden is.

Foto’s Dyscordia @ Rock Kappaert 2018: Bianca Lootens.