Red Death: Sickness Divine

Het Amerikaanse Red Death werd in 2013 opgestart in Washington, D.C. En kiest voor een muzikale koers die bestaat uit een mix van thrash metal en crossover. ‘Sickness Divine’ is het derde full-album van de heren. Het is meteen een grote stap voorwaarts voor het viertal daar dit album via het grote Century Media label op de markt komt die wel wat ziet in Red Death. Wij zijn minder overtuigd. We gaan alvast niet beweren dat dit slecht of minderwaardig is, maar we denken dat er een pak bands bezig zijn in dit (sub)genre die je aandacht meer verdienen. Maar goed, ‘Sickness Divine’ telt tien tracks waarvan twee ons nietszeggende melodieuze instrumentaaltjes zijn. We hebben het hier over ‘The Anvil’s Ring’ en ‘Dreadful Perception’. Maar we lopen ook niet echt warm voor de acht overige tracks die een mix vormen van thrash metal en crossover zoals we er wel een pak meer kennen. Het gaat er allemaal vlot in, maar na afloop vragen we ons toch af wat we precies gehoord hebben: het blijft niet echt hangen. En toch klinken de nummers best wel krachtig en gedreven, maar echt bijten doen ze niet zodat deze ‘Sickness Divine’ van Red Death niet echt overeind blijft of op valt tussen de massa aan releases die elke week opnieuw op onze bureau vallen.

Luc Ghyselen (60)

Century Media

Tracklist: 1. Sickness Divine 2. Face The Pain 3. Sword Without A Sheath 4. The Anvil’s Ring 5. Sheep May Unsafely Graze 6. Path Of Discipline 7. (Refuse To Be) Bound By Chains 8. Dreadful Perception 9. Ravage 10. Exhalation Of Decay