Aerosmith sluit 25ste Graspop Metal Meeting af.

Met het legendarische Aerosmith voegt Graspop Metal Meeting opnieuw een klinkende naam toe aan de line-up van de 25ste XL-editie. De Amerikaanse band onder leiding van het illustere duo Steven Tyler / Joe Perry viert in 2020 zijn 50ste verjaardag met een wereldtournee die op zondag 21 juni halt houdt in Dessel om GMM 2020 in stijl af te sluiten met een exclusieve Benelux show. Ondertussen loopt de ticketverkoop als een trein.

Na Iron Maiden (op donderdag) en Judas Priest (op zaterdag) heeft Graspop Metal Meeting een derde headliner in petto voor de tienduizenden bezoekers die van 18 tot en met 21 juni 2020 de 25ste verjaardag van het grootste metalfestival van de Benelux mee komen vieren.

Zoals Aerosmith is er maar één. Steven Tyler (zang), Joe Perry (leadgitaar), Brad Whitford (gitaar), Tom Hamilton (bas) en Joey Kramer (drums) zijn een brok levende Amerikaanse muziekgeschiedenis, met wereldwijd meer dan 150 miljoen verkochte albums. Ze wonnen talloze awards en werden opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. In hun vijftigjarige bestaan hebben ze alles gewonnen wat er te winnen valt.

Hun palmares is oneindig: vier GRAMMYs®, acht American Music Awards, zes Billboard Awards, 12 MTV Video Music Awards, noem maar op. Ze overstegen alle genregrenzen met de Soul Train Award voor Best Rap Single voor hun remix van Run DMC’s “Walk This Way”. In januari wordt Aerosmith door de Recording Academy in de bloemetjes gezet als 2020 MusiCares® Person of the Year. Mede dankzij de vele multi-platinum albums blijft Aerosmith als een van de populairste bands aller tijden een bron van inspiratie voor hele generaties.

In 2020 zal Aerosmith nog meer geschiedenis schrijven, want de vijftigste verjaardag van de band wordt gevierd met een reeks shows waarvoor ze heel Europa rond reizen, van Italië tot in Duitsland. Deze grootse Europese tournee wordt afgetrapt onmiddellijk na hun waanzinnig populaire concertreeks in Las Vegas, “AEROSMITH: DEUCES ARE WILD”, die begon op 6 april 2019 en doorloopt tot 4 juni 2020. De reeks van meer dan 50 shows in het Park MGM brachten Aerosmith al tot aan de top van de Billboard Boxscore Chart en leverde de band de tweede plaats op in de Hot Tours Chart.

De impact van Aerosmith op de muziekindustrie in het algemeen en de rockmuziek in het bijzonder staat buiten kijf. De band heeft een aantal records op haar naam staan als het gaat over hitlijstnoteringen en albumverkoop, onder andere het tweede hoogste aantal nummer 1-noteringen in de Mainstream Rock Tracks Chart (9), het enige nummer 1-debuut door een rockgroep in de Billboard Hot 100 met “I Don’t Want to Miss a Thing”, de meeste gouden platen voor een Amerikaanse groep, het hoogste aantal bekroonde platen (goud, platinum en multi-platinum samen) voor een Amerikaanse groep en een gedeeld record met Van Halen voor de meeste multi-platinum platen voor een Amerikaanse groep.

Aerosmith, Judas Priest en Iron Maiden voeren op de XL-editie 2020 een indrukwekkende reeks namen aan met onder meer Deep Purple, Deftones, Disturbed, Korn, Mercyful Fate en The Offspring. Dat de fans de line-up naar waarde weten te schatten is ondertussen duidelijk. De voorverkoop loopt als een trein en de overnachtingslocaties Metal Park, Metal Town en Skullotel zijn inmiddels uitverkocht. Ook op Devil’s Lake worden de plekjes schaars. Nog geen ticket? Wacht niet te lang en boek snel via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be.

Meer info: www.graspop.be