Motocultor 2020.

Dit jaar ging MUSIKA voor het eerst naar het Franse St. Nolff voor het Motocultor festival (zie onze rubriek “Concert Review” voor de verslagen). Vier dagen lang waren we gecharmeerd door de entourage, de vriendelijke medewerkers van het festival, de knappe programmatie en de goede organisatie van dit festival die ons uiteindelijk wat aan Alcatraz te Kortrijk doet denken.

Ook op Motocultor vinden we immers drie podia en kiest men niet voor de absoluut grote namen, maar weet men de bezoekers te trekken aan de hand van een uitgekiende programmatie en wat randanimatie. Door de gezelligheid en het feit dat we er zo goed werden ontvangen, kregen we alvast de neiging om uit te kijken naar wat men daar in 2020 te bieden heeft. En kijk we werden op onze wenken bediend.

Korte tijd geleden maakte de organisatoren van Motocultor immers bekend dat men opnieuw een festival opbouwt op vier dagen. En net als vorig jaar wil men er van start gaan met een avond waar Celtic rock / (Celtic) folk metal centraal staat. Voor die eerste dag (donderdag 13 augustus) strikte men ondertussen vier bands: Plantec, Denez, Skáld en Heilung.

Maar ook negentien namen van andere bands, die op een van de drie overig dagen zullen aantreden, werden ondertussen bekend gemaakt en daar zitten reeds een pak bands tussen waarvan wij, bij MUSIKA, gaan watertanden. Zo worden Powerwolf, Orange Goblin, Wear Your Wounds, Angelus Apatrida, Havok, Revocation, Cattle Decapitation, Wormrot, Benighted, Schammash, Imperial Triumphant, 1914, Gold, Insomnium, Dark Tranquility, Combichrist, Valley Of The Sun, Manckell en Druids Of The Gue Charette aangekondigd.

Meer info kan je vinden op https://www.motocultor-festival.com/wordpress/home-2/