Revel In Flesh: The Hour Of The Avenger

Hou je van een portie old school death metal met pakken melodie en veel brutaliteit? Dan zit je goed met ‘The Hour Of The Avenger’, het vijfde full-album, van het Duitse Revel In Flesh. Het vijftal schiet meteen krachtig, agressief en brutaal uit de startblokken met het titelnummer. De toon is meteen gezet: kracht, brutaliteit en melodie smelten mooi samen in een stevig knallende nummer. Wat volgt zijn nog tien knap opgebouwde en gearrangeerde nummers die geen enkele liefhebber van death metal koud kan laten. Het vijftal blijft platgetreden paden bewandelen op gebied van teksten waar oorlog, dood, geweld en horror centraal staan. Ook op muzikaal vlak maken de heren eigenlijk niet iets nieuws, maar hun krachtige en brutaal klinkende nummers bevatten telkens opnieuw voldoende melodieuze lijnen die ons over de streep trekken. Je wordt zo meegezogen in de sound die Revel In Flesh neerzet. Ik durf bijna het woord aanstekelijk niet in de mond nemen, het gaat tenslotte over death metal, maar ik zie horden metalheads spontaan headbangen bij het aanhoren van deze ‘In The Hour Of The Avenger’. Track na track weten de heren van Revel In Flesh te overtuigen. Afsluiten doen ze met een energieke en heel gedreven versie van Motörhead’s ‘Rock Out’ en het moet gezegd: het gaat hen af. Je hoort overduidelijk het origineel, maar ze hebben er ook voldoende van Revel In Flesh in gestopt om het een eigen gezicht te geven. Knap werk van dit vijftal.

Luc Ghyselen (85)

War Anthem Records

Tracklist: 1. The Hour Of The Avenger 2. My Trial 3. Blood Oath 4. The Nihilistic Nothingness 5. Sky Burial 6. Deathblow 7. Pervitin Speed Kill 8. The Wayfarer 9. Skull Sacrifice 10. The Nightbreed 11. Rock Out