Blood Eagle: To Ride In Blood & Bathe In Greed II

Een tijdje geleden kregen we het eerste deeltje, in de vorm van een drie tracks tellende ep, van het het ‘To Ride In Blood & Bathe In Greed’-album van Blood Eagle te horen – voor een review zie eerder in onze rubriek “CD Review”. Het tweede deeltje, een vier tracks tellend schijfje is ondertussen zijn rondjes aan het draaien in onze cd-speler. En die sluit gewoon naadloos aan bij het eerste deel. ‘Eyes Sewn Shut’ opent en bouwt rustig, maar krachtig, op. Eens de heren het goede tempo en ritme gevonden hebben, beuken ze je genadeloos tegen het canvas met deze stevige en best wel donkere en dreigende track. Voor ‘Doctrine Of Death’ schakelt het vijftal een tandje hoger zonder aan brute kracht te verliezen. Nog wat meer snelheid krijg je te verwerken tijdens het wild om zich heen schoppende en brutaal beukende ‘Kill Your Tyrants’. ‘For Those Who Remain’ wordt het tempo wat terug geschroefd maar dat komt de brutale kracht ten goede en is dit een mooi voorbeeld van old school death metal. Geen superieure technische hoogstandjes, maar er gewoon ongenadig stevig op los beuken. Hopelijk kunnen we voor het eind van dit jaar ook nog part III van deze ‘To Ride In Blood & Bathe In Greed’ verwelkomen. Wij kijken er alvast naar uit.

Luc Ghyselen (80)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. Eyes Sewn Shut 2. Doctrine Of Death 3. Kill Your Tyrants 4. For Those Who Remain