Tiende editie van Krekerock.

Op zaterdag 28 december is er de tiende editie van Krekerock in OC Hansam te Handzame. Dit festival zorgt voor een mooie insteek waar zowel blues als rock liefhebbers aan hun trekken komen. Vier bands werden aangezocht om deze tiende verjaardag extra luister bij te brengen.

The Refugees mogen openen. Deze band brengt een mix van blues en rock en heeft reeds een dertigtal jaar op de teller staan zodat ze dus heel goed weten hoe hun sound met klinken. De band was eerder al eens te gast op Krekerock, meer bepaald in 2017.

Dirty5 mag als tweede band het podium op. Dit vijftal was ook eerder reeds op Krekerock (2015) en mag dus nu opnieuw aantreden. De heren brengen een mix van blues, soul en funk tot rock.

Laura Cox Band komt uit de buurt van Parijs alwaar de band rond de bevallige frontdame in 2013 werd opgestart. Het kwartet zorgt voor een mix van blues rock, hard rock en Southern Rock en zorgde in 2017 met ‘Hard Blues Shot’ voor een eerste full-album. Sinds 8 november is er het nieuwe fulll-album: ‘Burning Bright’. Wij, van MUSIKA, zagen de band eerder dit jaar aan het werk en waren aangenaam verrast (zie onze rubriek “Concert Review”).

Afsluiter van deze editie is Black Mirrors, een band die er vorig jaar ook reeds bij was, maar waarvan de organisatoren stellen: “Wegens groot succes en uitgebreide respons verleden jaar, terug op ons podium”. Black Mirrors is een Belgische band uit het Brusselse die een mix brengt van psychedelica, blues rock en hard rock. De band met de charismatische vocaliste Marcella Di Troia in de rangen zorgde reeds voor twee ep’s en een full-album die enthousiast werden ontvangen bij de liefhebbers. Tijdens live concerten zorgen ze nog voor een extra duwtje (zie ook onze rubriek “Concert Review”).

Meteen voldoende lijkt ons om je ticket(s) te gaan bestellen voor dit festival. Meer info vind je www.cadaatan.be