Voyager: Colours In The Sun

‘Colours In The Sun’ is het zevende full-album van Voyager, een band uit het Australische Perth dat in het vakje progressive metal wordt ondergebracht. Iets waar ondergetekende het wel wat moeilijk mee heeft, want de sound van Voyager bestaat uit veel meer deeltjes rock en pop dan metal. Een groot deel van die sound wordt dan ook nog ingevuld door keys en daar zijn we stukken minder fan van dan van stevige en krachtige riffs, denderende drumpatronen, pulserende bassen en rauwe vocalen. Al die ingrediënten zitten ook wel in de sound van het gezelschap verwerkt, maar worden, als je het geheel bekijkt, toch ondergesneeuwd door een eerder uit rock en pop opgetrokken sound. Daarmee willen we niet zeggen dat ‘Colours In The Sun’ een minderwaardig of slecht album is geworden, maar ons ligt het alvast niet. De te weinig voorkomende krachtige of heftige stukken zijn best wel goed en knap, er zijn een massa wisselingen in zowel tempo, ritme als kracht te bespeuren, maar … het is toch veel te weinig naar onze smaak om ons over de streep te trekken, om ons echt te gaan overtuigen. We kunnen Voyager het best omschrijven als een nog iets meer richting pop en / of rock neigende versie van Asia.

Luc Ghyselen (65)

Season Of Mist

Tracklist: 1. Colours 2. Severomance 3. Brightstar 4. Saccharine Dream 5. Entropy 6. Reconnected 7. Now Or Never 8. Sign Of The Times 9. Water Over the Bridge 10. Runaway