Jinjer op 28 november te Antwerpen.

Op donderdag 28 november is Jinjer te gast te Antwerpen en dat meer bepaald in Kavka Zappa. Jinjer lijkt de laatste tijd enorm aan populariteit te winnen. Jinjer werd in 2009 opgestart in Donetsk, Oekra├»ne en zorgt voor een mooie, maar stevig en krachtige mix van metalcore, death metal en groove metal. Het gezelschap zorgde reeds voor vier full-albums waarvan ‘Macro’, dat eerder dit jaar op de markt kwam, het meest recente is. Maar het is vooral tijdens live concerten dat Jinjer nog meer indruk maakt. Er is de gedreven en energiek ritmesectie van Eugene Abdukhanov (bass) en Vladislav Ulasevich (drums) die voor de solide basis zorgt. Gitarist Roman Ibramkhalilov zorgt voor de bijpassende riffs en solo’s. Maar de grootste troef van Jinjer is ongetwijfeld frontvrouw / vocaliste Tatiana Shmailyuk die er, zowel in de studio als op een podium, steeds staat.

Als support act wordt The Agonist aangekondigd. Dit Canadese gezelschap werd in 2004 opgestart. Ze brengen een mix van melodic death metal, metalcore en progressive metal. De band heeft zes full-albums op de markt waarvan ‘Orphans’ het meest recente is. The Agonist zal alvast bij de vele Arch Enemy fans een belletje doen rinkelen want Alissa White-Gluz wass de originele vocaliste bij deze band en is te horen op de eerste drie albums. Wij, van MUSIKA, vreesden even voor het voortbestaan van The Agonist, maar Vicky Psarakis heeft Alissa op een schitterende manier vervangen.

Twee female fronted metal bands dus, twee bands waar we bij MUSIKA al goede tot uitstekende herinneringen aan hebben. Dat het concert dan ook uitverkocht is, is geen verrassing, want zowel The Agonist als Jinjer kunnen er een stevige lap op geven. Meer info over de activiteiten bij Kavka vind je op www.kavka.be