Egeria: As Night Falls

Egeria, uit Nederland – verwar dus heel zeker niet met de Italiaanse doom metal / sludge band –, werd in 2013 opgestart. En in Nederland groeien female fronted symphonic metal bands waarschijnlijk aan de bomen, want dat is de stijl waarbij je deze Egeria mag bij onder brengen. ‘As Night Falls’ is de tweede ep van de band na het in 2017 uitgebrachte ‘Requiem Of Shadows’, een ep die ons volledig is ontgaan. ‘As Night Falls’ telt vijf tracks en vele stukken doen ons denken aan eerder uitgebracht werk van andere bands, maar telkens kunnen we er niet precies onze vinger opleggen, zodat Egeria wel een samensmelting lijkt van tal van andere bands in dit overbevolkte (sub)genre. De nummers worden goed opgebouwd, liggen goed in het gehoor en kunnen door liefhebbers van het (sub)genre zowat blindelings aan de collectie worden toegevoegd. Niet dat we stijl achterover slaan van het aangeleverde materiaal, maar het mag gehoord worden. Enig nadeel voor Egeria: in dit genre zijn er zo tal van bands actief en dan moet je er echt uitspringen om op te vallen, en helaas, is dit niet geval. Nu moeten we ‘As Night Falls’ van Egeria klasseren in het vakje “goed, maar het mag duidelijk iets (veel) meer zijn”.

Luc Ghyselen (68)

Independent Release

Tracklist: 1. A Night At The Mansion 2. What Lies Beneath 3. The Rise Of The Fallen Queen 4. Shattered Mirrors 5. Dawn Breaks