Blood Eagle: To Ride In Blood & Bathe In Greed I (ep)

Voor liefhebbers van death metal is het nu tijd om de oren te spitsen. Het Deense Blood Eagle, een band opgestart door mensen met het hart op de juiste plaats (voor death metal) en die eerder ervaring hebben opgedaan bij tal van andere bands – ik noem voor de vuist weg Volbeat, Hatesphere en Illdisposed –, werd in 2013 opgestart. Een drie tracks tellende ep zorgde er o.a. voor dat de heren wat shows op festivals konden brengen. Men zag dat het publiek hun visie op death metal best wel smaakte en de heren gingen verder met het schrijven van nieuwe nummers. Intussen springt het label Nuclear Blast op de wagen en mag Blood Eagle een eerste full-album op de markt brengen: ‘To Ride In Blood & Bathe In Greed’. Toch beslist men uiteindelijk om dit geheel op te splitsen in drie ep’s en de eerste van dit trio, ‘To Ride In Blood & Bathe In Greed I’ ligt nu in de winkelrekken. Dit drie tracks tellend schijfje is meteen een visitekaartje die kan tellen. De heren openen alvast immens gedreven, energiek, krachtig en agressief met ‘Feed On The Blood Of Man’. De toon is meteen gezet en daar doet het korte, meer immens heftige, ‘Unsung Zeros’ in niets voor onder. Integendeel men drijft het tempo nog wat op zonder aan kracht of agressie in te boeten. Ook ‘Impact Irreversible’ is zo’n gedreven en energiek werkstukje geworden waarin kracht en agressie hand in hand gaan. Tja, als dit pas het voorsmaakje is van het trio ep’s, dan zitten, zeker fanaten van death metal, voor een tijdje gebeiteld. Wij kijken alvast uit of we ep twee reeds zien aankomen.

Luc Ghyselen (82)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. Feed On The Blood Of Man 2. Unsung Zeros 3. Impact Irreversible