Mass Worship: Mass Worship

Dit is het titelloze debuut van Mass Worship, een pas in 2018 opgestarte band, maar wel een met een line-up die al de nodige ervaring heeft opgebouwd bij andere bands. Mass Worship staat voor uiterst zware, stevige, krachtige en vooral donkere klinkende metal met wat punkinvloeden. Al sla je misschien echt de nagel op de kop als je Mass Worship aan het vakje death metal / sludge toevoegt. Op dit titelloze debuut krijg je acht tracks aangeboden en na nog geen achtentwintig minuten mag je al recht krabbelen, indien je dat nog kan na die uit mokerslagen, om op de “repeat-knop” van je cd-speler te gaan drukken. Opener ‘Celestial’ zet eigenlijk perfect neer waar de band voor staat. Een heel krachtig nummer dat aan een traag, maar alles vermorzelend, tempo over je heen rolt. Ondertussen wordt een dreigende muur van donkere duisternis rondom je heen gebouwd dankzij loodzware riffs en die zware mokers van drumpatronen. Voeg daar dan nog een diepe en heel zware stem aan toe en je verkrijgt een beeld van hoe Mass Worship te keer gaat. Dit kunstje wordt dan nog zeven maal over gedaan. En nee, het zijn geen klonen van de openingstrack: de heren zorgen wel degelijk voor de nodige variatie in tempo en ritme en met zelf, zij het heel korte, rustiger momentjes. Wat wel constant blijft is de immens loodzware sound die een pak dreiging en een enorme duisternis opwekt. Tere of gevoelige zieltjes zullen de heren hier niet verwelkomen, wel liefhebbers van een immens krachtige en loodzware sound.

Luc Ghyselen (75)

Century Media

Tracklist: 1. Celestial 2. Spiritual Destitution 3. Sibylline Divination 4. Serene Remains 5. Below 6. Proleptic Decay 7. Dreamless Graves 8. Downpour