Deez Nuts: You Got Me Fucked Up

Het Australische Deez Nuts draait al een tijdje mee in het hardcore / punk circuit. De band werd immers in 2007 opgestart en een aantal albums konden al op heel lovende kritieken rekenen, zo waren we zelf zeer te spreken over het derde album ‘Bout It’ uit 2013. Met deze ‘You Got Me Fucked Up’ is de band toe aan album nummers zes. Je krijgt tien tracks die een pak energie loslaten, maar dat is best wel normaal in het (sub)genre. De heren kozen er ditmaal voor om “echte”songs te presenteren en geen korte “20 seconds”-nummers. Daarin zijn ze geslaagd, maar eigenlijk blijft het daar wel bij naar de smaak van ondergetekende. De nummers hebben inderdaad kop, middenstuk en start. Ze stralen een pak energie en gedrevenheid uit, maar daar houdt het dan ook op. Met opener ‘Singalong’ kunnen we nog leven: het is immers een vrij aanstekelijke song geworden. Maar daarna gaat het, naar onze smaak, toch bergaf en kan Deez Nuts ons maar matig meer bekoren. Niet dat de nummers slecht te noemen zijn, verre van zelfs, maar we blijven toch op onze honger zitten. Liefhebbers van de band zullen dit nieuwe werkstuk wel aan hun collectie, maar nieuwe fans zullend e heren hiermee niet echt bijwinnen. Te klasseren onder “kan er mee door”. Een volgende keer beter?

Luc Ghyselen (60)

Century Media

Tracklist: 1. Singalong 2. You Got Me Fucked Up 3. Crooked Smile 4. You Gotta Feel Me 5. On Some Shit 6. DTDFL4EVA 7. Fools Gold 8. Axe To Grind 9. Get A Grip 10. Bitterest End Lyrics