Exhumed: Horror

Hou je van snedige, korte uptempo nummers die een pak agressie en woede over je heen spuwen? Dan ben je aan het juiste adres bij Exhumed. Dit Amerikaanse death metal / grindcore gezelschap zorgt immers voor vijftien zo’n uiterst brutaal klinkende stukjes geweld op hun nieuwste album dat de naam ‘Horror’ meekreeg. Deze Exhumed – we weten van nog twee andere Amerikaanse bands met diezelfde naam – ging in 1990 van start. Tussen 2005 en 2010 stond de band op non-actief. Grote bezieler van deze Exhumed is ongetwijfeld nog steeds vocalist / gitarist Matt harvey die alle wisselingen in de line-up overleefde. ‘Horror’ is het negende full-album van de band waar het viertal als een bende losgelaten razende, brullende stieren verder dendert met hun energieke en gedreven songs, waar gecontroleerde chaos in centraal staat. Rauwe en ruwe vocalen met nu en dan een bulderende ondertoon, heftige drumpatronen, stampende bassen en krachtige riffs zijn de wapens waarmee Exhumed ons te lijf gaat. Meestal komt er dan nog een immens vingervlugge gitaarsolo om de hoek kijken om het geheel wat te kruiden, maar meestal heb je daar geen erg in omdat het tempo steeds immens hoog wordt gehouden en die aan diezelfde sneltreinvaart voorbij schiet. Na iets meer dan zesentwintig minuten zit het erop en we vermoeden dat de heren dan uitgeput op de grond liggen. Maar opgelet, ook als toehoorder of enthousiaste aanhanger van de band lig je dan uitgeteld op de grond. Missie volbracht zouden we dan ook stellen en na een paar stevige luisterbeurten proberen we zelf weer overeind te krabbelen.

Luc Ghyselen (78)

Relapse Records RR7431

Tracklist: 1. Unsound 2. Ravenous Cadavers 3. Scream Out In Fright 4. The Red Death 5. Utter Mutilation Of Your Corpse 6. Slaughter Maniac 7. Ripping Death 8. Clawing 9. Naked, Screaming, And Covered In Blood 10. Playing With Fear 11. Dead Meat 12. Rabid 13. In The Mouth Of Hell 14. Shattered Sanity 15. Re-Animated