Hour Of Penance: Misotheism

Reeds zeven albums lang terroriseren deze Romeinen ons met hun brutal death metal excursies. En dan is er nu ‘Misotheism’ als achste. Ondertussen zijn we het één en het ander gewoon geworden van Hour Of Penance. Na de intro opent ‘Blight And Conquer’ meteen de debatten. Paolo Pieri kan van jetje geven, geloof me. Verwacht geen toegiften van Paolo. Nee, alles blijft mooi binnen de grenzen van brutal death metal en dankzij de uitstekende productie klinkt alles zeer scherp ondanks het verschroeiende tempo en de uitzonderlijke zwaarheid der nummers. Tien knallers krijg je, tenzij je de beperkte oplage te pakken krijgt en kan genieten van drie bonusnummers. Het moet niet meer zijn, want dit is toch zware kost. Na twintig jaar lijkt de energie van de band nog steeds dik in orde te zijn. Ik kan deze band alleen maar aanbevelen.

Frederik Blieck (80)

Agonia Records

Tracklist: 1. Mass Crucifixion Of Kings 2. Blight And Conquer 3. Fallen from Ivory Towers 4. The Second Babel 5. Lamb Of The Seven Sins 6. Flames Of Merciless Gods 7. Sovereign Nation 8. Dura Lex Sed Lex 9. Iudex 10. Occult Den Of Snakes