Metalite: Biomechanicals

Metalite is toe aan het tweede album. Ze verrasten reeds met debuut ‘Heroes In Time’ uit 2017. Nu zijn er terug met het vervolg. De Zweden zou je kunne bestempelen als familie van Amaranthe, in de zin van zelfde type muziek, met ander woorden synths die prominent aanwezig zijn, flitsende vocals en muziek die het midden houdt tussen power metal end melodieuze death metal. Elf verse composities krijg je opgediend. Het klinkt allemaal een beetje onschuldig: ABBA goes metal. Belangrijkste wijziging betreft de line-up waar Erica Ohlsson de vocalen heeft overgenomen van Emma Bensing. De nieuwe zangeres eist complexloos haar plaats op. Het doet eigenlijk allemaal een beetje denken aan groepen zoals Sylver, Milk Inc. die plots metal zouden gaan spelen, zo komt het toch over. Daarom klinkt het bijwijlen een beetje steriel, niet dat dit de pret bederft. Echte uitschieters zoals Amaranthe ze wel kan maken mocht ik echter niet ervaren.

Ferderik Blieck (83)

AFM Records

Tracklist: 1. Far From The Sanctuary 2. Apocalyps 3. Biomechanicals 4. Warrior 5. Mind Of A Monster 6. World On Fire 7. Eye Of The Storm 9 8. Breakaway 9. Social Butterflies 10. Rise Of The Phoenix 11. Victory Or Death