Dismemberment: Arc Of Ancients

Verwar deze Amerikaanse Dismemberment niet met de gelijknamig landgenoten die in 2008 van start gingen en kozen voor brutale death metal om zich muzikaal uit te drukken. Na een split uit 2009 hielden die laatsten het voor bekeken in 2010. Deze Dismemberment werd in 2009 opgestart en tekent een ander muzikaal spectrum uit: een mix van thrash metal, death metal en black metal. Dit leverde ondertussen reeds een paar ep’s, een split en nu een tweede full-album op. ‘Arc Of Ancients’ is alvast niet wereldschokkend, integendeel zelfs. Het album kent negen nummers als je de instrumentale intro meetelt. ‘From The Depths’, de intro, is een instrumentaal stukje waar de heren nog niet in hun kaarten laten kijken. Het kabbelt heel rustgevend verder en gaat dan naadloos over in het stevige ‘A Path Beyond’. De heren werpen meteen alle troeven in de strijd. Hun mix van thrash metal en vooral death metal klinkt stevig en krachtig. Het nummers bevat ook een melodieuze gitaarsolo, maar het zijn vooral de vocalen, die nochtans krachtig, rauw en ruw zijn die ons niet echt bevallen. Maar, laten we eerlijk zijn, ook de composities zelf zorgen er niet voor dat we op het puntje van onze stoel gaan zitten. We horen immers ene pak clichés langs komen die al bij al niet slecht zijn, maar die we al x-aantal keer hebben gehoord en die we vooral al veel beter hebben gehoord. Het voordeel van dit album is dan weer dat het na iets meer dan vijfendertig minuten allemaal voorbij is. We moeten dan ook besluiten dat Dismemberment met ‘Arc Of Ancients’ een niet slecht schijfje heeft afgeleverd, maar dat er tegenwoordig heel wat meer albums om je aandacht schreeuwen die, wij althans, stukken hoger inschatten.

Luc Ghyselen (60)

Creator-Destructor Records

Tracklist: 1. From the Depths 2. A Path Beyond 3. Through Earth And Steel … 4. Beneath Bitter Frost 5. Winds Of Tribulation 6. Perdition’s Flame 7. Now As One 8. Once Forsaken 9. Final Outcome