Nocturnalia: III: Winter

Nocturnalia is een Zweeds gezelschap dat een heel mooie mix brengt van classic rock, psychedelica en country rock. Vooral dit nieuwste werkstuk, ‘III: Winter’, is een stevig schot in de roos. Je krijgt op deze nieuwe creatie van de heren immers acht prachtig opgebouwde songs te horen die zowat de perfectie combinatie opleveren van aangenaam rockende nummers en prima verhaallijnen perfect verpakt in een aanstekelijk geheel dat zowel classic rock / hard rock / psychedelic rock fanaten als liefhebbers van mainstream rock moet kunnen bekoren. Wij zijn inderdaad vanaf de eerste tonen van opener ‘The Calling’ gevallen als een blok voor de sound van dit vijftal – Linus Lundgren (gitaar), Linus Ekermo (vocals), Dennis Skoglund (drums), Kalle Svensson (gitaar) en Martin Ericsson (bas) – dat melodie aan subtiele kracht en mooi uitgebalanceerde rockende nummers koppelt. Echt “heavy” gaan we dit zeker niet noemen, maar het klinkt alvast ook niet cheesy. We horen een mooie melodieuze stem, knap gitaarwerk en vooral mooi uitgebalanceerde nummers die stuk voor stuk meer dan genietbaar zijn. Vooral de mooie samensmelting van knappe verhaallijnen en het melodieus rockende karakter trekt ons keer op keer over de streep. En als het stem timbre dan ook nog “meer dan genietbaar” is, én er mooie inventieve gitaarsolo’s langskomen zijn we al heel tevreden – we zijn immers geen moeilijke mensen. En kijk, dit alles is hier voorhanden, dus waarom zouden we dan deze ‘III: Winter’ van Nocturnalia niet wat extra promoten met een mooi waarderingscijfer voor dit knappe album die ons laat genieten van begin tot eind?

Luc Ghyselen (88)

The Sign Records

Tracklist: 1. The Calling 2. Spell Of The Night 3. By Nature 4. Come Alive 5. Forsaken 6. Beyond The White 7. Winter Hymn 8. The Son